Xtra
Sluiten
Welkom bij Psychomarker Consulting, praktijk voor coaching, counseling en training te Kerkrade. Onder de knop Xtra vindt U de laatste wijzigingen en nieuwtjes. Kijk dus ook altijd even onder deze knop.
Nederlands | English | Deutsch
 

Psychomarker Consulting

Praktijk voor Counseling - Personal Coaching - Personal Training

Psyche - MIND, BODY & SPIRIT - Een gezonde geest in een gezond lichaam.

Psyche

*… CHÉ
*… CHISCH
*… CHOLOGIE
*… CHOLOGISCH

“We are born beautifully complex, with the potential to develop great skills.” - J.L. Daemen


Voor wie?


Voor jou - jij wilt ècht het beste uit jezelf halen - jij wilt gelukkig zijn.
Jij wilt de bèste versie van jezelf zijn. - Being the best you can be, living the good life, living your best life. - Jij wilt jouw bèste leven leiden. Jij wilt succesvol zijn en genieten van hetgeen je doet. Jij wilt gelukkig zijn. Jij wilt een goed leven leiden.

Push! Or, get someone to push You! Met een mental coach kom je sneller vooruit en bereik je eerder je doel. Het is de stok achter de deur; dat extra duwtje in je rug. Soms is het even dat kleine advies. En soms is het even die ècht eerlijke mening die niemand U geeft (of die niemand U durft te geven). Van Uw mental coach mag U een integere confrontatie verwachten, waardoor U belemmerende gedachten en aannames kunt vervangen door inzichten die zorgen voor topprestaties. Het vinden van een weg die goed bij je past is een hele opgave in een geiïndividualiseerde prestatiemaatschappij.
Als U werkelijk het beste uit Uzelf wilt halen, dan zal het tussen ons klikken. ik ben goed in het begeleiden, inspireren en motiveren, op zoek naar wat mensen ècht gelukkig maakt. U kent Uw ambities en samen werken we aan Uw persoonlijke doelen.

Voor jou - jij loopt vast.
Jij loopt vast in jouw relaties, op jouw werk, of in jouw gezondheid.
Je zit niet lekker in jouw vel. Je zit vol spanning en jouw spieren lijken wel verzuurd (neen, niet van training of sport). Je hebt het gevoel dat je maar in cirkels blijft draaien. Je hebt het gevoel vast te zitten. Je wilt weer jezelf zijn. Je wilt meer harmonie en innerlijke rust in jouw leven creëren. Kom dan in actie!

Onze PSYCHE en ons lichaam zijn van nature gericht op harmonie. Wanneer er iets niet goed voor ons is, geeft onze psyche en ons lichaam steeds meer signaaltjes af.
Dit noem ik: ons ‘interne alarm-systeem’. Welke signaaltjes geeft Uw psyche af? En: welke seintjes constateert U daarnaast in Uw lichaam in deze high-tech-wereld, waarin mensen vaak (super)gestressed zijn en het zo druk hebben met allerlei zaken? (Over-stressed betekent over-emphasized - the subject over excessive stress or strain.) Er is goede stress en er is slechte stress. HARMONIE is balans. Luistert U?
Samen gaan samen wij Back-2-Basics, via individuele counseling, òf via cursus of workshop.

PSYCHE’ is het Griekse woord voor: ziel, geest, leven, levensadem. ‘Psyche’ is ook de koningsdochter uit de Griekse mythodologie - de geliefde van Eros (Amor), en ook is ‘psyché’ een grote spiegel, waarin men zich ten voeten uit kan zien (spiegelen). ‘Psyche’*…OLOGIE en ‘Psyche’*…OLOGISCH betreft de zielkunde, zieleleer. Tevens is ‘psyche’ een concept uit de psychologie waarmee innerlijke processen beschreven worden.

Herkent U wat Uw psyche U wil zeggen? Ik help U graag met de interpretatie. Het is van essentieel belang om gehoor te geven aan signalen van Uw lichaam en psyche. Lichaam en geest zijn géén twee losse elementen, maar één geHÉÉL. Psychische en emotionele stress heeft een onmiskenbaar effect op onze organen. Negeer de signalen dus niet. Het is niet alleen belangrijk om gezond en verantwoord te eten en regelmatig te bewegen. Ook Uw geest en Uw emotionele behoeften willen op de juiste wijze gevoed worden.

Neuropsychologie en medische psychologie laten duidelijk zien dat onze organen middels zenuwverbindingen en hormonen (psychoneuro-immunologie) nauw met onze hersenen verbonden zijn; een fascinerende en tevens vrij complexe materie, waarover we steeds meer te weten komen. Psyche - zenuwstelsel - immuunsysteem. Psychische klachten manifesteren zich vaak als lichamelijke klachten. Denk er maar eens over na: U bent relatief vaker ziek als U psychisch kwetsbaar bent, bijvoorbeeld wanneer U moe, boos, gestresst of gefrustreerd bent.

Samen highlighten we waar U verandering(en) zou kunnen aanbrengen (Psyche*Marker = Psych-o-marker Consulting). Zo kunt U klachten, storingen, ziekten oplossen of deze zelfs geheel voorkomen en tevens de zelfgenezende krachten in werking zetten. Luistert U naar Uw lichaam? Luistert U naar wat al die spanningen en spierspanning in Uw lichaam U willen vertellen? Sommige mensen komen pas in beweging als ze zeer ernstige lichamelijke klachten ontwikkelen. Onderneemt U pas actie als U een burn-out of een depressie heeft? Of, vindt U zichzelf belangrijk genoeg om eerder iets te ondernemen voor Uw gezondheid? Dan bent U bij Psychomarker Consulting aan het juiste adres.

Voor jouw succes - jij wilt jouw doelen bereiken.
Ik werk met mensen die ècht het beste uit zichzelf willen halen, en met mensen die ècht willen herstellen of verandering willen aanbrengen.

Jj durft door te dringen tot jouw eigen kern, jij durft 100% de confrontatie met jezelf aan te gaan om jouw doelen te bereiken en jij wilt daarbij een sprankelend vitaal leven.
Met inzichten, handreikingen en bewustwording help ik U tot de kern van Uzelf door te dringen. Om te veranderen is cognitieve gedragstraining nodig.
Samen gaan wij dat cognitief werk verrichten, waarmee U oude ziekmakende patronen loslaat, om het leven te leiden dat bij Uw persoonlijkheid past.

Ik werk holistisch (Grieks: ‘holos’, ‘het geheel’) en ik zet voor Uw welzijn en voor Uw succes alle kennis en ervaring in, uit mijn opleidingen èn uit mijn huidige en mijn vorige carrière (zie "reference-page” - gezondheidszorg, huisartsen- en specialistenpraktijk, rugkliniek (houding, beweging & fitness), mind-body-medicine, alternatieve en aanvullende geneeswijzen, voedingsadvisering, management, arbeids-en organisatiepsychologie, gezondheidspsychologie en medische psychologie).
Door opleiding en ervaring bekwaamt men zich steeds naar een hoger niveau; zo blijven Uw bedrijf en Uw medewerk(st)ers vooraanstaand. Bekwaamheid dien je op peil te houden, derhalve blijf ook ik mij bekwamen op het gebied van neuroscience, lifestyle-medicine, medische- en gezondheidspsychologie.

Ik heb het privilege om met mensen te werken, die topprestaties leveren. Mensen die doen wat hun ècht gelukkig maakt. Mensen die van hun hobby een creatieve job maken. Mensen die met onmogelijke kansen en tragedies geconfronteerd worden en tòch blijven geloven. Oncologisch patiënten die herstelden. Chronisch zieken die hun leven goed wisten op te pakken. Oncologisch patiënten en chronisch zieken, die dankzij onze regelmatige counseling-sessies telkens weer zeer goed door hun depressie-fase en challenges heen komen. Succesvolle zakenmensen die een burn-out weten te voorkomen, of succesvolle zakenmensen die gedurende een zeer ernstige ziekte tòch hun zaak en gezinsleven redden en vervolgens volledig van hun ziekte herstellen. Partners en geliefden die - against all odds - tòch hun huwelijk wisten te redden. Zeer succesvolle zakenrelaties met multiple projecten - jonge succesvolle mensen - die hun bruiloft èn hun huwelijksreis naar wens zelf regelden, met oplossingen vanuit stressmanagement & stresscounseling en het regelmatig aanbieden van coaching-tips, om de meest gebruikelijke valkuilen te vermijden. Alsook de bruid of bruidegom, die vóór de bruiloft wilde afslanken en de bruid en bruidegom, die (beter) dansen wilden leren voor hun openingsdans, en een (betere) etiquette voor hun familiediner wilden aanleren. Allen bleken succesvol met individuele (wekelijkse en maandelijkse) counseling, cognitieve gedagscoaching èn mental training. Mensen die weigerden op te geven.

Laat het gewicht van de levensgebeurtenissen U niet uit het veld slaan. U bent sterker dan U zelf denkt. Stapje voor stapje komt U vooruit. Er is altijd een nieuwe dag, waarop U iets kunt doen. Ook al bent U vandaag alléén in staat een goede attitude te bewaren. Begin er gewoon vandaag mee!

Ook wanneer U al ziek bent en in een behandeltraject zit, kunnen wij met elkaar werken aan Uw herstel. Mijn complementaire gezondheids-coaching doet in dit geval dienst als aanvullende therapie voor een sneller herstel, maar kan ook dienen als verlichting van andere therapieën of als verlichting van de bijwerkingen die door bestaande therapieën zijn ontstaan.

Neem gerust contact met mij op (ook voor consult-tarieven of voor meer informatie).

Stacks Image 101

“Knowing thyself is the beginning of all wisdom.” - Aristoteles“Jezelf kennen is het begin van alle wijsheid.” zegt Aristoteles.

Dit is de reden waarom wij focussen op een goede kennis van jezelf: mind body and soul. Werk met mij - leer goed weten wie jij bent en hoe jij in elkaar zit.

Een succesvol leven kent vele uitdagingen. Het kan helpen om met iemand te spreken en nieuwe inspiratie op te doen. Niet zomaar iemand (of een familielid of vriend(in)), die je motiveert en je zegt wat meer van jezelf te houden en positief te denken.

Jij wilt iemand die jou ècht steun en support kan geven. Iemand die in jou gelooft, terwijl jij nieuwe perspectieven uit het leven haalt en jij jouw leven naar een volgend niveau brengt, terwijl jij geheel opnieuw geïnspireerd raakt van al het moois dat het leven te bieden heeft. (Ja, zelfs dan, wanneer jij niet meer in herstel, succes of in jezelf gelooft.)

Blijf je verwonderen. Met een fris perspectief kom je terug tot jezelf; gesterkt en gefocused, zonder belemmerende factoren.

Ben jezelf en wees welkom!


J.L. Daemen,
Uw vertrouwd adviseur / counselor / coach / trainer

Your Trusted Advice
@PsychoMarkerConsulting


All photography & copyrights J.L. Daemen
© JLD-coaching
© JLD-counseling


Actueel